Christchurch, Kaikoura, Picton, Marahau, Barrytown
Door: Mirjan
Blijf op de hoogte en volg Mirjan
24 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Na een vertraagde en turbulente vlucht ben ik aangekomen in de grootste stad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, namelijk in Christchurch.
Christchurch (ruim 330.000 inwoners) wordt beschreven als de meest Engelse stad van de omgeving in Canterbury. De Britse cultuur herken je in de Gotische architectuur, de straatnamen, de vele kerken en de stijl van de Botanische tuinen.
Nadat ik twee dagen in deze city heb doorgebracht ben ik met de ‘Stray bus’ vertrokken naar Kaikoura. Ik had een aantal opties bij het kiezen van een organisatie die backpackers transporteren; zo is er de Kiwi-Experience waar 18-jarige Engelse party-animals mee reizen, de Magic bus waar 20-jarige backpackers mee reizen en de Stray bus waar 20+-ers (met geiten-wollen-sokken en mannen met baarden) mee reizen welke wat van het land willen zien en een gezellige tijd willen hebben.
De Stray bus brengt je niet alleen van punt A naar punt B, de chauffeur is een soort gids en stopt op mooie plaatsen voor een fotostop, boekt de activiteiten en pikt je op bij het hostel.
Het voordeel hiervan is dat je meestal met dezelfde mensen in de bus zit en elkaar goed leert kennen. Het nadeel is dat het niet echt avontuurlijk is en soms ‘te’ georganiseerd. Het enige waar ik mijn lazzy brains voor moet gebruiken is wat ik wil eten iedere avond en welke activiteiten ik wil ondernemen…
In de morgen komen we aan in Kaikoura; ik heb hier een dag met ‘whalewatching’ gepland. Helaas is het weer te onrustig om de zee op te gaan en wordt de trip gecanceled. Als vervanger hebben we de drie films van ‘The Lord of the Rings’ gekeken welke zijn opgenomen in Nieuw-Zeeland.
Omdat er verder weinig te doen is in dit plaatsje ben ik de volgende morgen vertrokken naar Picton.
Picton is een klein havenstadje gelegen bij de Queen Charlotte Sounds (fjorden) in het noordoosten van het eiland. Op weg hier naartoe hebben we een aantal stops gemaakt om zeehonden te bekijken langs de kust. Aangekomen in het plaatsje heb ik een vijf-uur durende wandeling gemaakt door het National Park welke vol zat met sukade. Dit zijn grote insecten die een oorverdovend lawaai maken.
Ik heb mijn route vervolgd naar Marahau wat in het Abel Tasman National Park ligt. Op weg hier naartoe hebben we een korte stop gemaakt bij een wijnproeverij, na vier bodempjes ging ik helemaal tipsy terug de bus in…
Ik verblijf in een hostel genaamd: ‘Old McDonald’s Farm’ welke wordt gerund door afstammelingen van de ‘Hillbilly’s Family’ (alleen hebben ze nog geen olie gevonden)!! Ik slaap in een cabin tussen de koeien en schapen; it feels like home!!
Dit gedeelte van Nieuw-Zeeland werd in eerste instantie rond 1670 ontdekt door de ‘Dutchie’ Abel Tasman. Helaas was er bij zijn aankomst sprake van een kleine miscommunicatie waardoor zijn bezoek uitliep op een oorlog. Jammer genoeg vond hij dit land hierdoor niet meer aantrekkelijk en heeft het links laten liggen. Vervolgens zijn er nog een aantal andere ontdekkingsreizigers langs gekomen die het kleinste National Park van het Kiwiland uit respect naar de Nederlander hebben vernoemd.
Ik heb een dag met wandelen en kajakken geboekt. Het weer is wederom niet optimaal maar op zich prima om deze activiteiten te ondernemen. Met een groep van acht ‘rugzakkers’ zijn we in de morgen begonnen aan de vier uur durende hike. Vervolgens zijn we in de kajak gesprongen voor wat fysieke activiteiten met de armen. Via een mooie scenery en wat ‘wildlife’ zoals zeehonden, zeeleeuwen, stingerrays en een hele hoop vogels zijn we weer aangekomen in ‘de bewoonde wereld‘.
Van Marahau zijn we naar Barrytown gereden. Na een dag in de bus te hebben gezeten en een aantal pitstops bij onder andere de ‘Pancake Rocks’ en massive ‘blowholes’ werd ons verteld dat er deze avond een feest wordt georganiseerd met als thema: ‘Cavepeople’ (holbewoners). Aangezien het carnavallen in het koude Kikkerland in volle gang is heb ik besloten om mee te doen aan deze verkleedpartij. Onderweg heb ik een bruin gordijn van $1 in een tweedehands winkel gekocht...jak!!
Mijn roommates Nicole, Colette en Maaike hebben mij helemaal opgepimpt met een stoere coupe, veel make-up en een Coco ’curtain’ Chanel look-a-like dress. Het feest was geweldig, iedereen was gekleed in de juiste stijl en aan het einde van de avond was de oertaal de enige language waarmee gecommuniceerd werd.
Barrytown hebben we de volgende morgen verlaten en we zijn naar Franz Josef gereden. In Franz Jozef ligt één van de twee meest bekende en bijzondere gletsjers van Nieuw-Zeeland. Deze werd ontdekt in 1865 door de Oostenrijker Julius Haast. De Franz Josef Glacier heeft een omtrek van 35 vierkante kilometer op de top van de berg en de tong heeft een omtrek van 5 vierkante kilometer richting het dal. Het bijzondere aan deze ijsmassa is dat het één van de drie gletsjers in de wereld is welke in het regenwoud is gelokaliseerd.
In een groepje met 10 hikers en een gids sterk zijn we met volle bepakking en goede uitrusting (schoenen, wollen sokken, spikes en waterdichte kleding) de prachtige, met aquablauw kleurende gletsjer op gegaan!! We werden door spelonken, afgronden, ‘caves’ en ravijnen geleid. Echt een supergave ervaring en af en toe wel even spannend. Maar het was het geld dubbel en dwars waard.
Van Franz Jozef zijn we naar Makarora gereisd wat in het Zuid-westen van het eiland ligt. Onderweg hebben we een mooie stop gemaakt bij Lake Matheson wat ook wel het Mirror Lake wordt genoemd (vanwege de mooie weerspiegeling). Hier vandaan hebben we een gaaf uitzicht op Mount Tasman en de hoogste berg met 3755 m en vernoemd naar de ‘famous captain’ die in 1730 in NZ arriveerde, Mount Cook. Via een aantal prachtige watervallen zijn we aangekomen in het Mount Aspiring National Park waar het kleine gehuchtje Makarora is gevestigd.
De volgende morgen zijn we om 10.30 uur vertrokken uit Makarora richting het op 170 kilometer zuidelijker gelegen Queenstown. Onze eerste stop is bij Lake Hanea wat tussen de prachtige maar ruige Zuiderlijke Alpen ligt. Vervolgens zijn we door gecruised naar Wanaka voor een korte lunchstop. Op het moment dat de busdriver de bus wilde startte bleek helaas de accu leeg te zijn…alle sterke mannen werden op getrommeld om de bus aan te duwen. Op naar A.J Hackett, hij is de man die het bungy-jumpen met een elastiek heeft geïntroduceerd. De organisatie welke is vernoemd naar dezee ‘daredevil’, verzorgd jumps van de 43 meter hoge Kawarau-bridge, waar de eerste commerciële jump ter wereld vanaf werd gedaan.
We maken hier een stop omdat er een aantal mensen zich hebben ingeschreven voor deze thrill. Voorafgaand krijgen we een korte film te zien over het ontstaan van deze sport en alle hilarische reacties van de mensen die springen. Na het bekijken van deze movie, giert de adrenaline door mijn lijf… Ik had expres mijn portemonnee in de bus laten liggen zodat ik de verleiding zou weerstaan…maar helaas.
Omdat ze voor alle Stray- passagiers een speciale aanbieding hebben, kan je je voor slechts $158 (± 80 euro) van deze brug richting het turkooizen water laten vallen. Stuiterend van de energie ben ik deze houten ‘Golden Gate bridge’ op gegaan en heb ik me aan mijn enkels en middel vast laten binden voor deze waaghalsactie. Hiernaast heb ik de keuze om met mijn lichaam in het water te springen…ik heb alleen met mijn hoofd in het water besteld… Helaas was ik net te klein en raakte het water op een haar na niet…
Op het moment van springen wat een heel onnatuurlijk gevoel geeft gaan er bizarre gedachtes door je heen maar het geeft zo’n gigantische kick en gevoel van vrijheid. Wanneer je op de kop hangt heb je het idee dat je hoofd explodeert maar het is wederom een ervaring waar ik geen spijt van heb.
Mijn eerste 10 dagen in Nieuw-Zeeland voldoen totaal aan mijn verwachtingen! Het is een prachtig land en het voelt als één grote speeltuin. Helaas kost alles geld dus er moeten keuzes gemaakt worden.
Cheers -xuz- Mirjan
P.s. alle updates wat betreft the Olympics zijn van harte welkom...ik krijg er namelijk helemaal niets van mee hier. Er wordt hier met name rugby uitgezonden op tv.
23 Februari 2010 - 23:05
Marije:
Mirjan!!
Sven Kramer is op de 10.000 meter gediskwalificeerd wegens een verkeerde wissel, grrrr!!! Hij had overigens wel de snelste tijd, maar dat mocht niet baten! Pfff, kan er gewoon niet van slapen, snik! Verder heeft NL al 3 gouden medailles binnen gesleept met schaatsen! Sorry, is nieuws van een uur oud :), frustraties alom!
Anyway... wat maak je toch weer een spannende dingen mee, fantastisch! Lekker blijven genieten en leuke dingen doen!!
ENJOY chick!!
kus!
23 Februari 2010 - 23:22
Geurt B.:
Na de foute wissel van "onze Sven" op de Olympische tien km ben ik wel toe aan een goed verhaal. Dat is je in ieder geval weer gelukt. Historisch verantwoord zo lijkt het met leuke actualiteiten zoals je ze zelf beleeft, de moderne Abel Tasman. Geweldige foto's ook weer. Minke is onderweg naar Darwin en nog bij de ozies. Veel plezier nog en een goede reis. -
23 Februari 2010 - 23:31
Jantine:
Hai Mir,
Wat een prachtige foto's en wat heb je weer veel gezien en gedaan. Die beschrijving van die vre-se-lij-ke sprong had je wel achterwege kunnen laten. Getver, ik zag het helemaal voor me en ook nog fout gaan... Ik hoop maar dat ik er zo niet van ga dromen. Wat een wijf met LEF ben jij! Tja, dan droom ik toch nog liever over de deceptie van Sven. Hieronder het verslag.
Lieve groeten van de Buijserds!
Blunder kost Kramer olympisch goud
Uitgegeven: 23 februari 2010 22:46
Laatst gewijzigd: 24 februari 2010 00:11
VANCOUVER - Een enorme blunder heeft Sven Kramer dinsdag zijn tweede olympische medaille gekost.
Kramer verspeelt goudslideshow De absolute topfavoriet op de tien kilometer leek bijkans moeiteloos het goud te pakken op de 10.000 meter toen de 23-jarige Fries na 6,6 kilometer plotseling de binnenbocht indook terwijl hij de buitenbaan moest pakken (video).
De scheidsrechters konden weinig anders doen dan Kramer (die wel de beste tijd noteerde op de Richmond Olympic Oval) te diskwalificeren en de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee tot winnaar uit te roepen. De Aziaat kwam na 12.58,55 over de streep.
Het zilver ging naar de Rus Ivan Skobrev (13.02,07), het brons was voor Bob de Jong (13.06,73).
Turijn
In Turijn (2006) beleefde Kramer ook al een olympische deceptie. Dat begon op de openingsdag, toen hij als één van de favorieten op de 5000 meter werd geklopt door de Amerikaan Chad Hedrick.
Nadat hij op de tien kilometer de verwachtingen ook niet kon waarmaken, hoopte het supertalent op de ploegachtervolging alsnog olympische glorie te pakken. Nederland was op die discipline topfavoriet, maar vergooide het goud toen Kramer op een blokje stapte en onderuit ging.
Drama
Vier jaar later voltrok zich een groter drama. Niemand leek Kramer op de tien kilometer te kunnen afhouden van zijn tweede gouden medaille, totdat het na 6,6 kilometer vreselijk mis ging.
Coach Gerard Kemkers 'verwees' zijn pupil naar de binnenbaan, terwijl hij juist naar de buitenbaan moest. De verbouwereerde schaatser besloot naar 'binnen' te gaan en vergooide daarmee op afgrijselijke wijze het olympische goud.
Verantwoordelijkheid
Kemkers beleefde dinsdag naar eigen zeggen het meest verschrikkelijke moment uit zijn loopbaan. "Ik neem hier mijn verantwoordelijkheid voor, dit is volledig mijn schuld", aldus Kemkers.
"Het verhaal is vrij simpel. Ik keek opzij en schreef iets op mijn whiteboard, dat heb ik altijd naast de baan liggen. Toen ik terug de baan opkeek, zag ik Sven voor mijn gevoel in de buitenbocht rijden. Hij was heel ver uitgewaaierd."
Vier seconden
Het boegbeeld van TVM was op dat moment al bijna zeker van de titel, omdat hij ruim vier seconden onder de tijd van de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee reed.
Toen het Kemkers duidelijk werd dat hij een kapitale blunder had gemaakt, schudde hij vertwijfeld het hoofd. De Groningse coach ging nog door met coachen, maar wist dat dat zinloos was.
Het verschrikkelijke drama werd voor Kramer pas duidelijk nadat hij juichend over de streep was gegaan.
Woedend
Kemkers moest zijn pupil het tragische nieuws brengen, waarna hij woedend zijn bril naar het middenterrein gooide. Even later, toen chef de misson Henk Gemser op het middenterrein Kramer opzocht, was de Fries keihard in zijn commentaar:
''Hij stuurt me godverdomme naar binnen'', registreerden de tv-camera's, verwijzend naar coach Kemkers. De geplaagde trainer staarde op dat moment wezenloos voor zich uit. Niemand kon geloven wat zich zojuist had voltrokken op de ijsbaan van Richmond. Ook hij niet.
Nederlaag
De bizarre diskwalificatie betekende voor Kramer zijn eerste nederlaag op de 10.000 meter sinds 24 december 2006, toen hij op de slotafstand van de NK allround niet tot het uiterste hoefde te gaan om de titel veilig te stellen.
Sindsdien was de zoon van Oudeschoot de absolute heerser op de lange afstanden. Overal waar hij op het ijs verscheen, eiste hij de afgelopen drie jaar de overwinning op. Ook op de vijf kilometer leed hij de afgelopen drie jaar maar één nederlaag, tegen Fabris.
Zijn rivalen doken tot op de bodem van de trukendoos, maar slaagden er nooit in Kramer te verrassen.
Schaatsers als De Jong, Carl Verheijen, Havard Bokko en Chad Hedrick deden keer op keer vergeefse pogingen. De een ging hard van start, de ander plaatste na 6 kilometer een tussensprint; de zelfverzekerde Fries had altijd een passend antwoord klaarliggen.
Uiteindelijk werd een pijnlijke blunder van zijn coach hem alsnog fataal op het moment supreme.
© NUsport/ANP
BALEN!!!!! -
24 Februari 2010 - 01:08
Annemarieke:
Hey Mir,
Ja ik zit hier ook flink te balen van die 10 km...
Moet vannacht werken (het is nogal rustig) dus ben blij dat je er een nieuw verhaal op hebt gezet.. Mooie foto's! En idd jak, in een tweedehans kleed.. Waarvoor zou dat ding eerst gebruikt zijn... :p
Nou ik hoop op nog wat spannende meldingen, dat ik de nacht doorkom zonder in slaap te vallen!
Veel plezier weer met alles! En goed dat je die bungy-jump gedaan hebt!!
xx A-M -
24 Februari 2010 - 08:33
Siem:
Whaaaaaaaaaaa Mirrr, wat uber vet! Hihi, Walibi is er niets bij:P
Mooi dat je het super vindt daar! Super mooi land daar zeg!:D
Tot snel mop. xx -
24 Februari 2010 - 09:04
Marjolein:
Chica,
Wat een geweldig verhaal weer! En wat gaaaaf die jump :)!! Lijkt mij echt mega eng haha..
Enjoy!
Kussx -
24 Februari 2010 - 10:24
Peetjook:
Wat een avontuurlijke, fantastische, stoere en mooie reis Mirjan!!!
Onze laatste en super gezellige ontmoeting was in Melbourne bij
Kristel en Maarten thuis. Jij bezig met je vervolgreis naar NZ en wij bereidden ons voor op onze terugreis na 7 maanden Australië.
Inmiddels zijn we 2 weken thuis en beginnen de reiskriebels
alweer een beetje te komen, zeker na het lezen van jouw spannende
verhalen. Ons idee is ook een Australië / NZ combinatie dus we
volgen je nu op de kaart en tzt zullen we misschien in jouw voetsporen treden al hebben we over het Bungy Jumpen wel onze bedenkingen.
Blijf genieten van je droomreis terwijl je wakker bent. Veel liefs Joke en Peter
24 Februari 2010 - 10:31
Idb:
Hej stoere chick, wat een leuke ervaringen weer. Enjoy!!!!
x -
24 Februari 2010 - 11:29
Sanne DV:
Heeey Mir! (Holbewoner;))
Wat super-super-vet om te lezen! En wat zie je er prachtig en gelukkig uit! Je bent vast heerlijk aan het genieten!
En die bungyjump! echt kicken! Wij hebben het ook gedaan een paar jaar geleden, ik heb nog nooit zoiets engs meegemaakt! Ik doe het ook nooit meer!:)
En wat gaaf dat je die gletsjer ok bent geweest!! Gaaf zeker!
Hier alles goed, zoals je kunt lezen is iedereen hier in de ban van de spelen.... zoo klote van kramer gister! Baalde er echt van!
Nou meis, Geniet onwijs van je tijd daar! voor je het weet, is het voorbij!
Dikke kus!
San
24 Februari 2010 - 12:21
Els:
Hoi Mirjan,
Wat een geweldige verhalen kan jij schrijven zeg erg leuk. 10 jaar geleden hebben wij zoals je weet 2 maanden Aussi en 1 mnd NZ gedaan. In de pauze op kantoor geniet ik iedere keer weer van je verslagen en komen de memories weer boven en kan ik even wegdromen. Wij hebben alleen een stuk(je) van het Noorder eiland gezien in NZ maar dat is ook fantastisch geweest. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Geniet ervan en wij genieten weer mee.
Groetjes, Els uit 't Achterland -
24 Februari 2010 - 14:06
Roel En Wil:
G'day Mirjan, Weer een super verslag met veel stoere elementen. Bungyjumpen zie ik ons niet meer doen. Ik moet er zelfs niet aan denken!Geweldig he die tocht door de gletcher. Nieuw zeeland is wel super he?
Hoelang blijf je daar nog? Vanwaar vlieg je verder? We wachten het weer af en kijken zoals steeds uit naar je story's! Van Sven Kramer weet je alles al.Nederland is een beetje triest vandaag! Groetjes Roel en Wil. -
24 Februari 2010 - 17:43
Trudy:
Hoi,
Wat een schitterende foto`s. Vooral in je nieuwe outfit, een soort make-over, staat je goed!
Gedurfd hoor dat bungy-jumpen, zou het je niet nadoen. Alhoewel ik me wel de kick kan voorstellen.
Groetjes weer.... -
24 Februari 2010 - 17:44
Ome Kees (k'hoeke):
voordeel van b'jumpen, je kan niet verkeerd afslaan. Wat een leuke activiteiten: hiking, climbing, canoe,b'jumpen gelukkig ook tijd voor feestjes. prima landje toch?
groe(n)ten,
Kees & M -
24 Februari 2010 - 18:09
Adrie:
Fijn te horen dat je slaapt tussen de koeien en schapen.
Je hebt z eker een stoer kapsel!!!!! Sta je goed.
Geniet van je reis weer verder he. Zoals je schrijf , beleef je ee nhoop, leuk.
STraks is het achterland veel te saai voor je,
Gr adrie -
24 Februari 2010 - 21:36
Teus&Co:
Hoi Mir. Balen he die tien kilometer. En jij met bungy jump .Ik doe niet mee. Ik rijd liever in onze nieuwe auto die wij vandaag hebben gekocht. Verder is het hier klussen in de peilmolen. Nog geen heimwee naar ons rustig straatje Achterland ??. Nou het goede maar weer he. Tot straks.//.Doei. -
25 Februari 2010 - 16:26
Eefje:
Hi Mirjan,
Wat een leuk verhaal weer! Zo stoer dat je van die brug bent gesprongen. Samen met Kim geniet ik erg van je avonturen.
Geniet er nog van!
Groet,
Eefje -
25 Februari 2010 - 17:53
Jntt:
Hee Mir, wat een avonturen weer: verkleed als cavewoman én dan dat bungee jumpen... (op dat laatste ben ik stiekem erg jaloers, maar ik weet niet of ik het ooit nog durf. Jij hebt het in ieder geval op je cv staan :-)). Take care!!! -
26 Februari 2010 - 03:40
Nanda:
O Mir,
Wat een leuke reisverslagen! Ik wil ook naar Nieuw Zeeland :)) Geniet er maar lekker van! Dit pakt niemand meer van je af! Liefs Nan -
26 Februari 2010 - 03:43
Nanda:
enne... stoer hoor je 'jump', mooie holbewoner!!
26 Februari 2010 - 16:32
Frans Eilers:
Hoi Mirjan, was pas nu in staat om je verhaal te lezen. Heb dat ook in 1 keer gedaan, joh wat maak jij veel mee en wat verwoord je dat heel erg goed. Fantastisch wat je doet en wat je meemaakt. Ben vooral jaloers op je sprong, al kreeg ik er 500 euro voor , mij niet gezien, ik blijf wel op 2 benen voorbij jeouderlijk huis rennen. Heel heel heeel... erg leuk en nog heel veee....lll plezier. groetjes, Frans -
26 Februari 2010 - 18:49
Hanneke:
He Mirrie,
Wat een avonturen weer, echt stoer dat bungeejumpen.
Ik vond je haar en make up echt geweldig.
Je geniet er echt van, echt leuk om te lezen
gr Hanneke -
27 Februari 2010 - 11:13
Basje:
Een chick met Ballen inderdaad.
helemaal geweldig om je zo te zien stralen op de foto's lieve Mir.
Geniet er met volle teugen van. Het is afgelopen voor je het weet.
Een hele dikke kus en geniet er nog met 300% van.
Liefs Bas -
27 Februari 2010 - 11:46
Maarten & Kristel:
Zo te horen heb je het nog prima naar je zin. Zou ons niet verbazen als je het jaar volmaakt....of jaag ik nu je moeder op de kast...hahaha. Geniet met volle teugen. Nederland loopt niet weg. XXX Kristel, Maarten en kids. -
27 Februari 2010 - 19:06
Nelly:
Wederom een prachtig beschreven verhaal, mooie foto's en een stralende Mirjan
Liefs van ons -
28 Februari 2010 - 13:44
Rosemarie:
He kanjer!
wat een heerlijk verhaal!! Supergaaf, dat bungeejumpen!! Ik wil dat ook altijd nog een keer doen maar ik vermoed dat dat bij willen blijft... jij doet het gewoon!! Goed motto: niet te veel denken, gewoon doen. Je ziet aan alle foto's en je verhaal dat je geniet. Zo hoort het! Prachtige plaatjes van het mirror-lake, van de gletsjer, van mensen die je ontmoet, van jou (wat is je haar blond geworden!!) etc. Super! Ik geniet steeds als ik je verhalen lees en mis het om even samen op de bank te zitten en lekker urenlang te kletsen. Maar het feit dat jij zo geniet maakt het goed! Ik moest het de laatste tijd doen met verfkwasten, behang, schuurpapier en de Olympische spelen tussendoor (wat een baalmoment van die Sven zeg.., maar iedereen vergeet lijkt het wel dat hij goud heeft gehaald op de 5 km!!). Ook goud met snowborden. Geen idee wie dat is overigens haha! Lieve Mir, ik moet morgen weer werken. Jij 'moet' weer verder met genieten, avonturen beleven en mensen ontmoeten. Tot snel weer!
x Rosemarie -
28 Februari 2010 - 15:39
Saskia:
Nou Mir ik geloof dat ik met mijn werkreizen heel wat in te halen heb vergeleken met jou ;-) Ben heel benieuwd naar je liveverslag van je jump!! Je hebt ook besloten om er gewoon nog een tijdje aan te plakken overthere!?
X Sas -
02 Maart 2010 - 20:49
Jan V An Oosten:
Hallo Mirjan.
heb je een tijdje niet gevolgd maar nu ik je verslag lees heb ik toch wel het één en ander gemist van je ervaringen, geniet van je trip en een goede reis verder.
Groet JVO -
04 Maart 2010 - 11:08
`Joke:
Hoi Mirjan,
Alweer even geleden hè? Was even druk hier op het Achterland 7. Op wintersport geweest met de hele family, erg gezellig en we waren weer met eentje meer (al was dat nog niet echt zichtbaar). Wij worden namelijk weer opa en oma!! Arne en Liesbeth krijgen in september een kindje, super hè?
Jouw reis is echt fantastisch en wij beleven het zo een beetje mee door je super leuke reisverslagen. Dat zijn nog eens leuke feestjes zeg, die oppimp actie van je roommates was erg geslaagd!
En nog even wat, al zou ik 1.000.000,= cadeau krijgen zou ik nog niet van een brug springen, wat ben jij stoer zeg!
Nou, ben benieuwd naar je volgende verslag en zie er inmiddels wel naar uit je weer in levende lijve te zien!
Veel plezier nog daar, groetjes en een dikke kus van ons!