Afscheid nemen...en op naar Singapore!! - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Mirjan Vos - WaarBenJij.nu Afscheid nemen...en op naar Singapore!! - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Mirjan Vos - WaarBenJij.nu

Afscheid nemen...en op naar Singapore!!

Door: Mirjan

Blijf op de hoogte en volg Mirjan

15 November 2009 | Singapore, Singapore

Voorafgaand aan de reis moet natuurlijk eerst mijn rugzak worden ingepakt. Na een strenge selectieprocedure weet ik uiteindelijk ruim 16 kg aan kleding, toiletspullen, opladers en andere handige spulletjes in mijn rugzak te proppen.

Zondag 8 november is het dan eindelijk zover. Na het zeer geslaagde afscheidfeest een week eerder en nog wat bezoekjes in de laatste week was het tijd om te vertrekken. Dit was wel even heftig en emotioneel moment.

Voor het eerst alleen vliegen en waarschijnlijk voor langere tijd weg uit de vertrouwde omgeving. Op het moment van schrijven voel ik nog de brok in mijn keel zitten die ik op de moment had.

Na een goede vlucht met KLM naar Frankfurt en hier vanuit naar Singapore met Qantas kom ik maandagavond om ± 18.30 uur plaatselijke tijd aan. Het avontuur staat op punt om te beginnen…

Met de taxi naar het huis van Nanda en Ard. Hier word ik welkom geheten met een heerlijk (maar wel pittig) bord met curry gemaakt door Tess. Nog even gezellig bij kletsen en naar bed.

Een aantal zaken die mij meteen opvallen aan Singapore zijn:
- Het is er bloedheet(overdag rond 30 graden en ’s nachts rond 24). De luchtvochtigheid is erg hoog dus na 3 stappen lopen staat het zweet al op m’n rug.
- Als het regent dan regent het hard!
- Het is erg schoon. Nergens ligt vuil of kauwgom op straat.
- De meeste mensen spreken goed Engels. (het is één van de voertalen)
- Het is erg veilig. Ik heb nog niets van criminaliteit gezien. ’s Avonds is het geen probleem om alleen door de stad te lopen of met het openbaar vervoer te reizen.
- De infrastructuur is goed geregeld. De MRT (metro) is razend snel en bij alle high lights is er één te vinden. De bussen rijden regelmatig en ze hebben handige openbaar vervoerspassen die je bij het in/uitstappen langs een scanner moet halen. Een ritje met de metro is ongeveer $0,20 ct. (€0,10 ct.) Dus ook nog eens gigantisch goedkoop.
- Het land/de stad is erg compact. Er is veel te zien en te doen. Er zijn veel verschillende culturen in de stad wat het erg aantrekkelijk maakt om van alles te bezichtigen.
- De Singaporinezen zijn gek op eten. Zo eten ze het liefst drie keer per dag warm. Ik begeef me hier in het spreekwoordelijke Mekka want ze zijn gek op zoetigheid. Zo vind je bijna op iedere hoek van de straat een soort warme banketbakker.

Na een goede nachtrust is het tijd om wat te gaan ondernemen. Ik ga met de bus naar Orchard Road. Dit is een soort Nederlandse Kalverstraat / PC Hoofdstraat maar echt ‘over de top’! I.p.v één Bijenkorf staat hier een straat van ruim twee kilometer lang vol met warenhuizen waar je de hipste dingen kunt verkrijgen en totaal gehuld in Kerstsfeer. Ze zijn zo groot dat je erin kunt verdwalen. Na er drie te hebben bezocht wordt het tijd voor cultuur. Via het Koloniale hart van Singapore naar Boat Quay en Clarke Quay waar het financiële district zich bevindt. Erg indrukwekkende hoge kantoorgebouwen. Vervolgens door naar Chinatown. Uiteindelijk belde Nanda of ik zin had in een verfrissende duik op Sentosa. Dit is het meest Zuidelijke punt van Azië. Dus chickies; de eerste dag heb ik mijn opdracht al vervuld:P!! Met een mooie view op palmbomen en drinkend uit een kokosnoot heb ik de eerste dag afgesloten.

Woensdag ben ik begonnen in de Botanische tuinen. Deze zijn gelegen in het midden van de stad maar daar merk je niets van. Na deze prachtige fauna heb ik de metro gepakt naar de Singapore River en Esplananda Drive. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Singapore, Raffles place en de Merlion die je op staat te wachten aan het begin van de rivier. Vervolgens ben ik naar het gigantische reuzenrad gegaan om de cityview ook vanuit de lucht te aanschouwen. Voor slechts $10 werd ik rondgedraaid en kreeg ik uitleg van mijn elektronische gids. Als laatst via Raffles place terug naar Orchard Road om alle Kerstverlichting bij avondschemer te bekijken…schitterend!!!

Door alle kilometers die ik de voorgaande dagen heb gelopen waren mijn voeten toe aan een beetje ontspanning. Op aanraden van Nanda heb ik een voetzool-reflex-massage ondergaan in Holland Village... 40 minuten later en $28 lichter waren mijn voeten weer als nieuw en klaar voor een dag stappen. Eerst nog even schuilen voor een heftige tropische bui…schuilen is dan zeker nodig anders ben ik het hoogste punt in de stad, op alle gebouwen na…;)! Op naar Little India, hier vind je prachtige tempels en moskeeën. Daarna weer terug naar de rivier wat tot nu toe wel mijn favoriete stukje Singapore is. Hier heb ik ‘de echte toerist’ uitgehangen door met de rondvaart boot mee te gaan! Als klap op de vuurpijl ben ik naar het Epinox geweest. Dit is een Zwitser hotel. De meneer bij de rondvaartboten noemde het ook wel de ‘flying sausage’ omdat er volgens hem veel criminelen huizen. Het was even zoeken naar de juiste lift. Gelukkig was er een aardige Chinese toerist (uit Dordrecht) die mij te hulp schoot en me in de juiste richting wees. Op de 70ste verdieping zit een restaurant en café. Hier heb ik mijn hoogste en duurste cola ooit gedronken (14 $). Als je geen consumptie neemt mag je geen gebruik maken van de lift… Het Epinox staat tegenover het financiële district van Singapore. Dus wederom een schitterend uitzicht.

Vrijdag was het een regenachtige dag. In de middag heb ik een bezoek gebracht aan Underwater World op Sentosa. In de avond zijn we wezen eten bij het Indiase restaurant Sammy’s Curry waar je het eten opgediend krijgt op een bananenblad!
Op de laatste dag in Singapore ben ik samen met Nanda boodschappen gaan doen, gaan lunchen bij de Thai Express, lekker wezen chillen onder het genot van nog een voetreflex massage in Holland Village en de voorbereidingen gemaakt voor de vlucht naar Australië.

Al met al; Het verblijf bij Ard en Nanda was super!! Singapore is een geweldige stad! Ik zou hier nog wel 10 dagen willen blijven!!

Ik vind het super leuk dat jullie me allemaal volgen en zoveel reacties geven op mijn site!! Zo voel ik me toch niet helemaal alleen tussen deze miljoenen onbekende!!

Ik ben vannacht inmiddels naar Cairns gevlogen... Ik dacht dat ik het trof in het vliegtuig omdat ik op drie lege stoelen kon liggen...werd ik omringd door allemaal krijsende kinderen...:S

Tot ziens, hyves, facebooks, skypes enz enz!!

Dikke kus -x- Mirjan

P.s Thanks chicks voor het leuke opdrachtenboekje!! Ik heb hem in het vliegtuig uitgepakt en het was een aangename verrassing!!

• 15 November 2009 - 08:58

Esther:

Hoi Mir,

Zo te zien/lezen heb je het erg naar je zin! Het is erg leuk om je verslagen te lezen! Geniet van je reis!

Liefs Esther

• 15 November 2009 - 09:05

"tante" Sjany:

Hey nichtje,
    Wat fijn dat we je op deze manier kunnen volgen en wat een mooie foto's heb je al op de site geplaatst. Ik moest helaas je afscheidsfeest missen maar dat komt wel goed als je weer terug bent. Heel veel plezier!! (Ik volg je elke dag)
    Liefs xxx

• 15 November 2009 - 09:10

Andrea:

hé wat goed joh dat we je zo kunnen volgen en jij ons. heel veel plezier en geniet ervan.

knuffeltje van ruud, andrea en uk is nog steeds uk

• 15 November 2009 - 10:17

Hanneke:

He Mir,

Leuk verslag, fijn dat je het naar je zin hebt en dat alles goed gaat.
    Singapore klinkt erg aantrekkelijk.
    Leuke foto van de voetmassage.
    We hadden gister verjaardag van Addy, raar hoor dat jij er niet was, heb je taak overgenomen door je sister thuis te brengen.
    Veel plezier in Australie

groetjes Hanneke

• 15 November 2009 - 11:00

Roel En Wil:

G'day Mirjan,welkom in Down Under!We hebben genoten van je verslag uit/over Singapore.Wij hebben het vliegveld daar nooit verlaten. Maar na jouw verhalen is het gestegen op de wensenlijst! maar je moet nu eenmaal keuzes maken.Je schrijft goed hoor, men krijgt een duidelijk beeld. We zijn benieuwd naar de volgende verslagen. Veel plezier en succes in Kangerooland. Heb je ze al gezien? Groetjes Roel en Wil.

• 15 November 2009 - 11:14

Simone (saimn):

Hey linke leftie!

Heel leuk om je eerste reisverhaal te lezen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt. Heel veel veel plezier nog...

Liefs

• 15 November 2009 - 11:14

Mariette Vink:

hoi Mirjan, wat gaaf zo'n reis zeg!
    Dapper en ondernemend om in je eentje te gaan! Heel veel plezier, geniet van alle nieuwe indrukken en
    have fun!

• 15 November 2009 - 11:16

Renzo & Renee:

Mirjan,

wat een gaaf verhaal! Zie je nou dat het helemaal niet zo moeilijk is om die verhalen te schrijven. Voor je het weet heb je een lap tekst geschreven.

Leuk verhaal over Singapore! Veel herkenbare dingen, krijg al bijna heimwee als ik jouw verhaal zo lees!

Gisteren trouwens UT-feest gehad bij Pel. (Zo blijf je toch nog een beetje op de hoogte'. Jackmansblue was er voor de verandering weer eens een keertje.
    Daarna was er nog een afterparty bij Karl, maar die heb ik maar afgeslagen...

Veel plezier in Cairns chica! Wachten vol spanning op je volgende verhaal!

Liefs R_R

• 15 November 2009 - 11:19

Idb:

Hey Mir,
    Fijn dat je het naar je zin hebt! Nog veel reisplezier de komende weken /maanden!
    x idb

• 15 November 2009 - 11:28

Angelique:

Hoi Mir,
    Wat een heerlijk verhaal !!!! K krijg ook helemaal zin om naar SP te komen. Gekker nog IK KOM naar SP. Heb een ticket voor eind april en heb er reuze zin in. Heerlijk om je verhalen te lezen en kijk al weer uit naar de volgende 'uitgave' van Mirjams Life. Dikke kus vanuit een vol van Sinterklaas zijnd Nederland. Liek xx

• 15 November 2009 - 11:34

Cor:

Mir! Vette start van je trip hoor! En meteen al coole pics!
    Om me maar bij Renee aan te sluiten; ik krijg ook heimwee naar 't reizen!!! En om me niet met Renee aan te sluiten ;) Ik ben wel naar de afterparty bij Karl geweest, pfff... haha!
    Enjoy! Xus.

• 15 November 2009 - 11:40

Trudy:

Hoi,

Leuk stukje, leuke foto`s. Geeft gevoel of we er zelf bij zijn! Ben dan ook wel eens een dag in Singapore geweest.Wel meer dan 20 jaar geleden maar de warmte en ook dat de stad zo enorm schoon was herinner ik me nog goed. Stonden hoge boetes op als je iets op straat gooide.
    Heerlijke voetmassage! Nou geniet maar verder en ik kijk uit naar het volgende verslag....
    Groetjes Trudy

• 15 November 2009 - 11:41

"tante" A3:

Hoi Mirjan, Wat een ontzettend leuk en boeiend verslag 'k heb het met plezier gelezen. Fijn dat we je op deze manier kunnen volgen. Heel veel plezier en geniet er van

xx A3 en Joop

• 15 November 2009 - 12:03

Annemarieke:

Hey zussie,

Jammer dat ik het skypen net heb moeten missen... Maar met z'n allen achter dat ding is ook niks... Met me knie gaat het goed, ik loop zonder krukken. Alleen douchen is een beetje lastig, hij mag nog net nat worden, dus ik ben elke ochtend creatief met keukenfolie...

Nou veel plezier nog. Er zaten genoeg enters in je verhaal;) en leuk zoveel foto's!!

Nou veel plezier weer en ik kijk al uit naar je volgende verhaal!!

Ik ga maar oefenen op mijn hometrainer. Aankomend weekend zal wel fietsen worden:(. Dus mis je al aardig:)
    xx

• 15 November 2009 - 13:06

Sanne:

Cool Mirjan,
    Have fun, groetjes Sanne

• 15 November 2009 - 13:26

Marten:

Ej Mirjan,
    Super om die verhalen zo te lezen.
    Ben benieuwd naar het volgende verslag! Erg veel plezier gewenst!

Ciao

• 15 November 2009 - 14:59

Trudemieke En Frank:

Hoi Mirjan,

Wat een superleuk verslag, zo herkenbaar, we hebben ook zo genoten in Singapore.
    We volgen je hoor!
    Hier regent en waait het , echt een druilerige zondag.
    Geniet maar lekker van alles....tot mails... groetjes

• 15 November 2009 - 15:12

Dineke:

Jo Mir,

Klinkt goed allemaal. Leuke foto's en kijk alweer uit naar je volgende verhaal.

Xuz Dineke

• 15 November 2009 - 15:17

Lill' Bro:

Ey Sis,

Erg gaaf,

Volgende x ga ik mee ;).

Have fun in australie.

x

• 15 November 2009 - 15:36

Kees En Marieke:

Hoi Mirjan,

Goed begin zal dan ookwel goed doen volgen..

Alvast veel plezier in Ozzie-land........

We blijven je reisverslagen volgen.

Hopelijk nog een keertje skaipun.........

• 15 November 2009 - 17:24

John En Marjolein:

Hi Mir,

Wat een super leuk verhaal zeg en wat goed dat de eerste opdracht al gelukt is :)! Je hebt al veel leuke/mooie dingen gezien zo te lezen.. en dan is je reis nog maar net begonnen!

Geniet ervan!!!

Kussx

• 15 November 2009 - 17:37

Marije Itter:

Yo Mirjan!
    Wist helemaal niet dat je op reis bent! Super vet zeg! Ben heel erg benieuwd wat je van OZ vindt! Tot nu toe heb je iig al veel gezien in Singapore!
    Well mate, have a good trip and ENJOY!!!
    x Marije

• 15 November 2009 - 18:16

PIET, JE NEP-PA:

Hoi Mirjan,
    Leuk je verslag te lezen. Ik hoop voor je dat het vervolg van de reis net zo "super" is als je eerste week in Singapore!! Vanmorgen wilde ik de webcam wat beter richten toen je met je moeder aan het scypen was, maar toen werkte hij helaas plotseling niet meer. We hopen hem voor de volgende keer weer gerepareerd te hebben.
    Groeten en veel plezier !

• 15 November 2009 - 19:28

Betty:

Hey Mir,

Eindelijk een verhaal (ik heb nog nooit zo vaak mijn mail gecheckt als de laatste paar dagen)...... maar dan krijgen we ook gelijk wel een leuk en lekker lang verhaal. Zo te lezen geniet je met volle teugen. Nog heel veel plezier en we kijken hier al uit naar je volgende verslag en foto's.

• 15 November 2009 - 20:00

Steven:

Wat een ontzettend gaaf verhaal, ik beleef/leef het met je mee ;)

Onzettend veel plezier in Cairns!

Groeten Steven

• 15 November 2009 - 21:26

Miranda:

Hoi Mirjan

Wat gaaf om te lezen wat je al hebt gedaan. Dit is indd handig om te kijken wat je daar allemaal uitspookt hihihihi.
    Vind het echt super knap van je, dat je dit alleen doet (ik zou het echt niet durven).
    Nou meis pas goed op je zelf, en ik blijf je volgen.

Groetjes je nicht Miranda, en natuurlijk de groetjes van Michel

• 15 November 2009 - 21:43

Jolanda:

Hoi Mirjam,
    Gaaf verhaal, leuk dat ik een uitnodiging kreeg om je te volgen, hadden je nog willen vragen voor een waarneming, nou ja voor jou is dit veel leuker. Wij gaan van de zomer naar Australie, ga je reisverslag dus met veel spanning volgen. Groetjes uit de Geinsche hof van alle collega's!!!
    Jolanda

• 16 November 2009 - 07:18

Rosemarie:

He lieve Mir,
    wat een heerlijk verhaal om te lezen!! En dan nog die prachtige foto's erbij...! Wat super dat je dit allemaal meemaakt. En fijn dat de start van je reis goed is verlopen. Nu Australie!! Geniet ervan hoor.
    Dikke x van Rosemarie

• 16 November 2009 - 09:29

Ingerlise:

Stoere chick!!!

Klinkt helemaal te gek. Misschien kan Simone iets doen met haar opdracht voor school met jouw "zweetprobleem";)?

Have fun! Kus

• 16 November 2009 - 10:24

Annnemieke:

Wow... wat een gave foto's.. ziet er echt super uit daar!! Je zal je ogen wel uit kijken.. Wat fijn dat het daar zo schoon is:) ben jij vast heel blij mee, haha!!

veel plezier nog meis!

xx

• 16 November 2009 - 13:53

Erik Willems:

Hoi Mirjan,

Echt super om het eerste stuk te lezen :D:D.

Veel plezier verder.

XXX

Erik

• 16 November 2009 - 19:43

Jesper:

/zus is mis je zo erg, ik zit nu bij de buren te janken , snik, snik

• 17 November 2009 - 10:05

Saskia:

Hey Mir,

Mijn eerste korte vakantie was ook super maar jij bent echt goed bezig daar! En je bent er nog maar net ;-)
    X Sas

• 17 November 2009 - 18:43

Basje:

Ha lieve schat,

Wat een heerlijk verhaal heb je geschreven. En wat heb je al een hoop meegemaakt.....

Geweldig he zo'n verslag schrijven. In eerste instantie vraag je jezelf af of je wel genoeg/voldoende verteld hebt. Nou top gedaan hoor ;-).

Ondanks dat je gemist wordt gaat het leventje in ammers gewoon door. Vergeet niet te genieten. Juist op de momenten dat het even moeilijk is moet je maar denken dat de tijd voorbij zal vliegen.

Geniet van het prachtige land Australie en kijk uit waar je loopt inmiddels zullen die engerds er wel weer zijn.

LIefs en geniet geniet geniet. Kus Bas

• 17 November 2009 - 21:53

Sjannie:

Heej Mirjan,
    dat is al een geweldig begin zo'n eerste week.Leuk om het te lezen.Veel,veel,veel plezier.Trouwens voor zo'n voetmassage had je niet zo ver weg hoeven gaan.Liefs,Sjannie

• 17 November 2009 - 21:56

Teus & Co:

hoi Mirjan,leuk om alles te lezen.Het gaat gelukkig goed met je.Ga zo door.Als je terug komt is er een waarschijnlijk een niewe bewoner in het Achterland. 3X raden wat dat zou zijn?

• 18 November 2009 - 13:07

Nanda:

Super tof Mir! Ik hoop dat Australie bevalt, anders kom je maar weer snel naar Singapore ha ha!
    Liefs Nan

• 18 November 2009 - 13:55

Ine Van Geel:

Lieve Mirjan, prachtige foto's ....een van de foto's lijkt op Amsterdam met Carre op de achtergrond....genieten he...
    Ine

• 20 November 2009 - 12:40

Andrea, Ruud En Uk:

hihi, ik ging even op je site kijken en zag toen gelijk onderaan staan, wil je mirjam bezoeken? dat zou wel leuk zijn dan krijgt onze uk de Indonesische nationaliteit,hihi, en heeft hij of zij blond haar en blauwe ogen, dat doen we maar niet. ik hoop dat alles nog steeds goed gaat en je veel leuke dingen beleefd en de heimwee niet de overhand neemt. geniet ervan, zoiets maak je maar 1x in je leven mee! veel plezier!
    doe voorzichtig!

liefs van ons

• 20 November 2009 - 15:20

Saskia Taks:

He Mirjan,

Bedankt voor het kaartje, ziet er goed uit!
    Hij hangt natuurlijk in de oefenzaal bij alle andere vakantie foto's!
    Hoe is het verder? Al down under? En zo ja al knappe surf dutes gezien? :)
    Ben zeer benieuwd naar het volgende reis verslag.

Groetjes Saskia

• 22 November 2009 - 16:13

Leora:

Mirrie!
    Je hebt toch wel goed opgelet met de voetreflex massage? Is vast een gat in de markt met al die boeren in GA hier ;).
    Nog gefeliciteerd met het behalen van je eerste opdracht! Goed bezig.
    Wil je ons niet de ogen uitsteken als wij uit verveling een chixnight proberen te plannen.. haha.
    Geniet ervan wijfie!
    Kus

• 25 November 2009 - 19:26

Albert:

hoi mirjan
    mooi reisverslag nog veel plezier en succes verder